Leveren op je tafel of in je koffer: Amazon is volop aan het experimenteren met nieuwe diensten waardoor je helemaal niets moet doen om je pakje te ontvangen.

Omdat hackers al effectief gebruik hebben gemaakt van een bug in Adobe Flash Player, haast het bedrijf zich nu om zo snel mogelijk met een patch voor de dag te komen.


flash-player-zero-day-exploit1

Adobe laat weten dat het aan een patch sleutelt voor een kritiek lek in Adobe Flash Player. De kwetsbaarheid zou al misbruikt zijn door hackers om inbreuken te plegen op computers, en is dus een zeroday-lek. Op 16 juni zal er een oplossing beschikbaar zijn, zo geeft het bedrijf aan in zijn mededeling.

Een exploit van de bug verschaft cybercriminelen volledige toegang tot een geïnfecteerd systeem. Adobe zelf stelt dat het enkel verslagen heeft gekregen van “beperkte, specifieke aanvallen” die al zijn uitgevoerd via de kwetsbaarheid. In afwachting van de patch, blijven miljoenen toestellen bloot staan aan aanvallen via het lek.


Het was Kaspersky Labs dat het zeroday-lek in Adobe Flash Player ontdekte. Zij wijzen een relatief nieuw hackerscollectief met de naam StarCruft aan als schuldige voor de al ondernomen aanvallen. Voor Adobe valt er ondertussen niet zoveel te redden aan de reputatie van Flash en alle geassocieerde software, een naamsverandering ten spijt. De software is al verschillende malen dood verklaard, maar blijft nog vaak gebruikt.


Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.