Nieuws

Google maakt finale preview Android N beschikbaar

Google heeft de finale preview van Android N beschikbaar gemaakt. Die bevat voornamelijk verbeteringen voor de bestaande API's, maar ziet ook een van de opmerkelijkste functies vertrekken.

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met de vierde preview van Android N, die grotendeels gericht is op het polijsten van de bestaande software. Google neemt hiermee de laatste horde voor de officiële lancering van de volgende versie van het mobiele besturingssysteem.

De preview legt voornamelijk de laatste hand aan de API’s in Android N. Ontwikkelaars kunnen nu hun apps updaten zonder nog al te ingrijpende veranderingen te moeten aanbrengen, waarna ze de apps kunnen indienen voor keuring bij de Play Store, zodat ze klaar zijn wanneer Android N lanceert.

Uitgesteld

Naast die afrondende updates is er wel een opgemerkte afwezige: Google heeft de ondersteuning voor drukgevoelige schermen weer uit de preview gehaald. Googles antwoord op de 3D Touch van de iPhone zal waarschijnlijk nog iets langer op zich laten wachten. De functie, officieel “launcher shortcuts” genoemd, maakt het mogelijk om acties of menu’s op te roepen op basis van hoeveel druk je op een smartphonescherm zet – net zoals Apples 3D Touch. Volgens Recode wil het bedrijf de feature pas later aan Android N toevoegen, na de publieke release van het OS.

Google heeft ook een nieuwe easter egg in zijn preview gestoken, die inspeelt op de nog onbesliste naam van de nieuwe versie van Android.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business