Nieuws

Microsoft zet eerste stappen in marihuana-industrie

Microsoft zal samenwerken met wiet-startup Kind. Hiermee is het de eerste grote speler die zich waagt aan de industrie van legale marihuana.

Verschillende staten in de Verenigde Staten hebben medisch of recreatief gebruik van marihuana gelegaliseerd. Omwille van het stigma rond de drug blijven grote bedrijven echter ver weg van de opkomende industrie. Microsoft heeft laten weten dat het gaat samenwerken met de wiet-startup Kind. Hiermee is het de eerste grote speler die zich waagt aan de marihuana-industrie.

[related_article id=”182109″]

Microsoft zal zich niet bezighouden met het kweken van wietplantjes, maar zal software van Kind marketen. Kind maakt onder andere geldautomaatachtige kiosken voor het verkopen van marihuana en voorziet verschillende overheidsoplossingen. De kiosken laat Microsoft links liggen, maar aan de software waarmee legale wiet kan getraceerd worden door overheidsinstanties zal het bedrijf meewerken.

“Het doel van deze overeenkomst is de middelen van beide bedrijven te gebruiken om staten en gemeentes te voorzien van ‘track en trace’-oplossingen (van zaad tot verkoop)”, schrijft Kind. “We denken dat er een significante groei zal zijn. Wanneer de industrie geregulariseerd zal zijn, zullen er meer transacties komen. We geloven dat er gesofisticeerde vereisten en tools nodig zullen zijn,” voegt Kimberly Nelson van Microsoft hier aan toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business