Nieuws

Bekijk de kandidaat-voertuigen voor Elon Musks hyperloop

Meer dan 120 teams namen deel aan Musk zijn hyperloopwedstrijd. Enkele van de meest belovende ontwerpen kan je hier bekijken.

Elon Musk staat bekend om zijn baanbrekende ideeën. Eén van deze ideeën is de hyperloop, die het snelste voertuig ter wereld moet worden. Aangezien zelfs Musk niet over genoeg hersenkracht bezit om het transportmiddel zelf tot in de puntjes uit te werken, heeft hij een wedstrijd opgericht. Meer dan 120 scholen namen deel met een zelf ontwikkeld voertuig.

Van deze scholen heeft Musk 29 teams uitgekozen om later dit jaar naar Californië te komen. De teams maken een volledig functioneel schaalmodel van hun uitvinding. Deze modellen zullen getest worden op een spoor van 1,5 kilometer.

Niet geheel onverwachts ging het prestigieuze MIT lopen met de hoofdprijs. De universiteit van Delft uit Nederland deed het echter eveneens verre van slecht. Dit team ging met een tweede plaats aan de haal. Hun ontwerp werd bovendien beloond met een eerste plaats voor innovatief design. Het team van München is het enige andere Europese instituut dat binnenkort naar de Verenigde Staten mag afreizen.

The Verge heeft beelden van een aantal van de ontwerpen verzameld. Deze voertuigen kan je hieronder bekijken.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business