Nieuws

Apple boycot Trumps partijconventie

Het zal niemand echt verbazen, maar Apple heeft duidelijk laten merken dat het de Republikeinen op geen enkele manier zal (onder)steunen.

apple-donald-trump-600

[related_article id=”177679″]Nu de strijd om het presidentschap zijn twee kandidaten kent, wordt het tijd voor iedereen om kleur te bekennen. Een bedrijf als Apple, dat zich steeds progressief en ruimdenkend voorstelt, neigt sowieso meer naar de kant van de democraten. Dat wil echter niet zeggen dat zij, net als Facebook, Google of HP zouden weigeren om de Republikeinse partijconventie te (onder)steunen met giften of technische hulp.

Tenzij het gaat om Donald Trump. De man heeft op overweldigende manier al zijn Republikeinse concurrenten naar huis gestuurd, en dat is tegen de zin van voorgenoemde technologiebedrijven. HP liet eerder al weten absoluut niet geassocieerd te willen worden met iemand die muren wil bouwen en etnische groepen wil buiten schoppen. Zij zullen de conventie alvast niet steunen.

Met veel tegenzin

Facebook, Google en Microsoft gaan dat wel doen. Dit ondanks de vele malen dat hun respectieve bazen zich al laatdunkend uitlieten over Trump. Apple weigert nu net als HP om het spel mee te spelen. Dat is dan ook niet helemaal verrassend: grote baas Tim Cook liet zich recent al vaker opmerken als tegenstander van de man die volledig lijkt te functioneren dankzij zijn overvloedige testosteron.

Apple heeft dan ook niet alleen ideologische problemen met de Republikeinse kandidaat, ook financiële overwegingen spelen mee. Trump is namelijk van plan om immigratie sterk aan banden te leggen – wat Apple’s aanwervingsbeleid in moeilijkheden brengt – terwijl hij ook al liet verstaan dat hij Apple zou dwingen om zijn producten opnieuw in de Verenigde Staten te produceren, wat een grote meerkost betekent. Apple’s afkeer van The Donald valt dan ook te begrijpen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business