Nieuws

Waze vermijdt moeilijke kruispunten

Door moeilijke kruispunten te vermijden, kan Waze je op een snelle en veilige manier naar je bestemming loodsen.

Over heel de wereld zijn er kruispunten verspreid die je kopzorgen kunnen bezorgen: er is weinig zicht, er staan geen verkeerslichten en er rijdt een continue stroom aan auto’s. Met name wanneer je aan een dergelijk kruispunt links af wilt slaan, heb je engelengeduld nodig.

Waze zal daarom zijn app uitbreiden met een functionaliteit om moeilijke kruispunten te vermijden. De feature is zodanig ontworpen dat het een balans zoekt tussen de optimale route en het beperken van moeilijke kruispunten. Waze zal dus enkel moeilijke kruispunten vermijden, indien er goede alternatieve routes bestaan.

De nieuwe functie wordt momenteel uitgerold voor Los Angeles. Waze heeft nauw samengewerkt met lokale kaartbewerkers en zijn gemeenschap. Ook de stad heeft meegeholpen bij het opstellen van een lijst met moeilijke kruispunten en alternatieven.

Binnenkort zal de feature eveneens naar New Orleans worden uitgerold. De rest van de wereld komt later aan de beurt, wanneer de gemeenschap moeilijke kruispunten in de buurt van hun woonplaats aangeeft. Je kan dergelijke kruispunten zelf rapporteren via de app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business