Nieuws

Dell pakt uit met nieuwe HPC-supercomputers

Dells nieuwe HPC-systemen zijn bedoeld voor bedrijven en onderzoekslabs. Het gaat om erg krachtige supercomputers die gebruik maken van Intels laatste Xeon Phi-processors.

Dell introduceert een nieuwe reeks High Performance Computing (HPC)-systemen. De supercomputers zijn bedoeld voor bedrijven, industrie en onderzoeksinstellingen.

Dell wil met zijn nieuwe HPC-systemen populair maken voor de business-sector door te stellen dat de systemen erg geschikt zullen zijn voor data-analyse. Ze zijn bedoeld voor heel specifieke taken.

Intel Xenon Phi

Zo zijn er supercomputers beschikbaar in drie mogelijke smaken: Life Science, Manufactering en Research. De eerste categorie omvat alle toepassingen wat betreft genomica en bio-informatica. Manufactering is dan weer gericht op numerieke stromingsleer, structurele analyse en simulaties van ontwerpen. De laatste is simpelweg bedoeld voor alle vormen van wetenschappelijk onderzoek waarbij data-analyse komt bij kijken. Ideaal voor onderzoeksinstituten en universiteiten.

Dells supercomputers bevatten Intels nieuwe Xenon Phi-processors, de top van de top. De Xenon Phi is zelfs van een nog heel andere gewichtsklasse dan de Xenon E-reeks. Verder komen de HPC-systemen met Dells eigen HPC Lustre-software en NFS-geheugen.

Dell heeft alvast enkele klanten gevonden voor zijn supercomputers. Een voorbeeld daarvan is het Europese center tegen kanker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business