Nieuws

Zwitsers zakmes der drones haalt 28,5 miljoen dollar op

De Optimus Drone kan zonder enige menselijke interactie missies uitvoeren. zelfs batterijen wisselen gebeurt volledig autonoom aan de hand van robotica. Sillicon Valley is er weg van.

Airobotics is een Israëlische startup die een volledig autonome drone heeft gecreërd. En dat autonome aspect gaat wel erg ver. Het bedrijf wordt goed gesponsord in Sillicon Valley en boekte een groot succes op Kickstarter, dat weet ZDNet.com.

Pakt uit met drie aspecten: Zijn autonome Optimus-drone, een automatische luchtvaartbasis, en de software zelf. De bedoeling is dat hij wordt in gezet door bedrijven voor beveiliging, het in kaart brengen van domeinen, patrouille en als reactie in geval van noodgevallen. Elke missie wordt uitgevoerd met een druk op de knop. Een medewerker van Airobotics noemt hem het Zwitserse zakmes van de drone-industrie.

Robotica

Dankzij zijn eigen luchtvaartbasis en de software waarmee de drone werkt, is de Optimus-drone erg zelfstandig. Hij Kan gedurende 30 minuten opereren, en kan een extra gewicht van 1kg vervoeren. Daarna keert hij zelf naar zijn basis om daar automatisch batterijen te laten wisselen. Dat gebeurt aan de hand van de robotica aan zijn luchtvaartbasis. Als een bedrijf dus meerdere drones aankoopt, kunnen die volledig autonoom voor allerlei taken ingezet worden met virtueel gezien geen menselijke interventies. In België kan de Optimus natuurlijk niet autonoom vliegen, aangezien de overheid dat expliciet verboden heeft in de dronewet.

Airobotics’ Optimus haalde erg veel investeerders binnen. Het bedrijf haalde 28,5 miljoen dollar op. Veel van die investeerders komen rechtsreeks uit Sillicon Valley. Een grote fan van de Optimus is bijvoorbeeld Noam Bardin, CEO van Waze, of Richard Wooldridge van Google. Je kan de drone in actie zien in onderstaand filmpje.

airoboticsautonome dronesBeveiligingdroneroboticasillicon valleystartup

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals