Nieuws

Sony betaalt miljoenen aan misnoegde PS3 Linux-gebruikers

Net als met de Playstation 2 pakte Sony met zijn opvolger uit met de mogelijkheid om Linux te draaien op de console. Daar kwam het bedrijf in nieuwe updates op terug, en Sony betaalt daar nu de prijs voor.

Met de PS3-spelconsole van Sony werd zijn ondersteuning voor het Linux-besturingssysteem in de verf gezet. ‘OtherOS’ heette de feature, en je kon er onder meer de Debian, Ubuntu en Fedora-distributies mee draaien op je console. In nieuwe updates werd de ondersteuning echter geschrapt, en Sony draait daar nu voor op.

OtherOS werd enkel ondersteunt in de oudere, ‘dikke’ modellen van de PS3. Gebruikers die kunnen aantonen dat ze de functie gebruikten, krijgen elk 55 dollar van het Japanse bedrijf. Ook zij die enkel nog maar gehoord hadden van OtherOS, en ermee aan de slag wilden, hebben recht op een vergoeding van 9 dollar. Die overeenkomst sloot Sony af net voor opening van een rechtszaak voor de federale rechtbank van California.

Ongeveer 10 miljoen mensen bezitten het oude model van de PS3, en een veel kleiner aandeel ervan gebruikte OtherOS. De schade is moeilijk in te schatten, maar er wordt rekening gehouden met miljoenen dollars. Op 19 juli wordt de zaak geopend en beslist de rechter om het akkoord al dan niet te aanvaarden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business