Nieuws

Google bouwt dan toch eigen niet-Nexus smartphone

Geruchten van een Google Phone lijken stilaan de overstap te maken naar de echte wereld. Het zou bovendien niet gaan om een Nexus.

Softwarebedrijven die zich inmengen in het hardwarewareverhaal: geruchten doen al langer de ronde dat Microsoft en Google zich willen wagen aan toestellen die ze zelf tot in de puntjes in de hand hebben. Microsoft heeft natuurlijk al zijn Surface, maar geruchten van een Surface Phone gaan ondertussen al lang mee. Het bedrijf zou daarmee vooral willen bewijzen dat Windows wél een goede keuze is als OS voor een smartphone.

[related_article id=”181525″]Bij Google ligt dat enigszins anders: als leverancier van het grootste mobiele OS ter wereld, zonder eigen hardware, is het steeds volledig afhankelijk van andere fabrikanten. Met de Pixel C probeerde het reeds om een eigen toestel (grotendeels) zelf te maken, maar dat werd maar een half succesverhaal. Voor smartphones kijkt het dan weer naar speciale partners die, in nauwe samenwerking met Google, Nexus-telefoons mogen maken.

De laatste tijd kwamen echter berichten naar buiten dat beide partijen (Google en zijn partner) daar niet altijd helemaal tevreden over zijn. Zo is het een publiek geheim dat LG de inspraak van Google te ver vindt gaan, terwijl Google het gevoel heeft dat ze nog niet ver genoeg kunnen gaan. Zo liet CEO Sundar Pichai op de voorbije ontwikkelaarsconferentie weten dat het in de toekomst meer te zeggen wil hebben over design.

Volgens The Telegraph zal daarom eind dit jaar de eerste volledig gegoogleerde smartphone worden voorgesteld. De krant citeert daarvoor enkele bronnen die ‘dicht bij Google staan’. Hierbij zou het overigens niet gaan om een eigen Nexus – het zoekbedrijf zou dat merk willen houden voor eventuele samenwerkingen. Mogelijk zou dat zelfs uitsterven: Google heeft dan immers geen partners meer nodig, terwijl die partners een nieuwe en te duchten concurrent ongetwijfeld maar moeilijk kunnen smaken.

Androidgooglelgmicrosoft surfacemobielnexusPixel C

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen