Nieuws

Google-baas Sundar Pichai gehackt

Na Mark Zuckerberg leert ook Google CEO Sundar Pichai dat hij niet onkwetsbaar is voor het stelen van inloggegevens. De CEO verloor voor een tijdje de controle over zijn account op Quora.

Facebook-opperhoofd Mark Zuckerberg zag zijn sociale media-accounts onlangs gekaapt door hackersteam OurMine. Nu heeft ook de grote leider van Google, Sundar Pichai, van hetzelfde laken een pak gekregen. De hackers namen zijn account op Quora over, een website die steunt op de kennis van zijn gebruikers om enig welke vraag te beantwoorden.

Waar zat het lek?

Quora is niet zo bekend bij het grote publiek, wat de hacking iets minder beschamend maakt voor Pichai als wat Zuckerberg overkwam. Het werd pas duidelijk dat er iets mis was met het account, toen de berichten die OurMine plaatste op Quora via de auto-tweet functie ook in de Twitterfeed van Pichai terecht kwamen.

Voor de Zuckerberg-hack maakten de cybercriminelen gebruik van gestolen gegevens die in 2012 aan LinkedIn waren ontfutseld. Bij Pichai zouden ze een andere aanpak hebben ingezet en de inlogdata hebben achterovergedrukt via een lek in Quora, zo stelt The Next Web.

Afpersing

Hackerscollectief OurMine laat in de gekaapte boodschappen van Pichai’s Quora -account weten dat het de IT-security van een persoon “test”, en biedt daarbij ook meteen warmhartig aan om tegen betaling een account te “upgraden”. Wat dat upgraden precies inhoudt is onduidelijk, net zoals het feit of Pichai voor de service van OurMine heeft betaald. Zowel de commentaren op Quora als de tweets werden na een paar uur verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business