Nieuws

Neem foto’s van hotelkamers om mensenhandel tegen te gaan

TraffickCam is een app die de autoriteiten wil helpen met de bestrijding van mensenhandel. Foto’s van hotelkamers kunnen hulp bieden bij politieonderzoek.
Foto: Pexels

Traffickcam wil mensen stimuleren om een handje te helpen bij onderzoek naar mensenhandel. Vaak bevinden slachtoffers zich in hotels, en door kamers in kaart te brengen, kan het de politie helpen om een beter beeld te krijgen
over de situatie.

Foto, hotelnaam, locatie

Als je de app voor Android of iOS downloadt, hoef je slechts vier foto’s van je hotelkamer te uploaden om een handje
te helpen. Dan voeg je nog de naam en de locatie van het hotel toe, en je bent klaar. Vervolgens worden die afbeeldingen toegevoegd aan een database die overheden kunnen raadplegen bij onderzoek naar mensenhandel. Er bestaat ook een webversie.

Maar hoe kan het de autoriteiten precies helpen? Abby Stylianou is ontwikkelaar van de app en onderzoekster van de universiteit van Wahington. Ze legde het uit aan Fox2 St. Louis: “Momenteel worden er dagelijks honderden online-afbeeldingen gepost in de VS die slachtoffers tonen van mensenhandel. Zij moeten dan poseren op het bed in hotelkamers”, aldus Stylianou.

13 à 14 jaar

Met die database van hotelkamers kunnen onderzoekers vaststellen waar slachtoffers zich bevinden of eerder bevonden. De bedoeling is dat die identificatie helpt met het onderzoek. Adam Kavanaugh, hoofd internetcriminaliteit tegen kinderen van de politie van St. Louis, legde ook een verklaring af aan Fox2 St. Louis: De gemiddelde leeftijd waar we over spreken bij meisjes [slachtoffers dus] begint bij 13 à 14 jaar.”

Momenteel staan er al 1,5 miljoen foto’s in de database van TraffickCam. Als je dus deze zomer op vakantie vertrekt, post dan niet alleen foto’s van je hotelkamer op Facebook en Instagram, maar ook op Traffickcam. Mensenlevens zijn meer dan vijf minuten van je vakantietijd waard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business