Nieuws

Google onthult naam nieuwe Androidversie: Android Nougat

De lancering is nog enkele maanden van ons verwijderd, maar Google heeft vandaag toch al de officiële naam van zijn nieuwe Androidversie onthuld.

Google laat ons niet langer in spanning en onthult de officiële naam van zijn nieuwe Androidversie, die later dit jaar beschikbaar zal zijn. De keuze viel uiteindelijk op Nougat.

Google heeft de gewoonte om zijn Androidversies naar lekkernijen te vernoemen en volgt daarbij het alfabet. Na Android Marshmallow vorig jaar, was het dit jaar dus de beurt aan de letter N. Een moeilijke opgave zo bleek, want Google riep voor het eerst de hulp in van de gebruikers om een naam te verzinnen. Iedereen mocht zijn suggesties doorgeven, al was dat misschien toch vooral een marketingtruc om de hype te vergroten.

De keuze viel uiteindelijk – niet geheel onverwacht – op Nougat. Andere kanshebbers zoals Nutella, Nutmeg of Namey McNameyface moesten helaas de duimen leggen.

Android Nougat moet tegen het einde van de zomer beschikbaar zijn, en zal naar alle waarschijnlijkheid samen met nieuwe Nexus-toestellen worden gelanceerd. Daarna is het aan de fabrikanten om de nieuwe Androidversie naar hun apparaten uit te rollen. Het zal dus nog even duren voor je met het besturingssysteem aan de slag kan.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business