Nieuws

Eerste Tesla Autopilot-slachtoffer is gevallen

De semi-automatische rijfunctie van Tesla heeft een eerste slachtoffer gemaakt. De wagen heeft zich waarschijnlijk vergist tussen een witte trailer en de grijze lucht.

[related_article id=”181457″]Ook al kan een Tesla redelijk autonoom rijden, toch raadt Tesla iedereen aan om de handen op het stuur te houden en de aandacht bij de weg te houden. Zo zou iemand nog kunnen ingrijpen wanneer hij op het punt staat in een ongeval betrokken te raken. Een man uit Florida legde die regels naast zich neer en betaalt daar nu een zware prijs voor.

De model S van de overledene heeft zich waarschijnlijk vergist tussen een witte oplegger achter een tractor en de grijze lucht van die dag. Tesla verklaart dat als het niet om een oplegger ging, maart om de tractor zelf of een ander voertuig – die lager bij de grond hangen- de wagen wel op tijd zou hebben geremd.

Het ongeval levert Tesla een onderzoek op door de National Highway Traffic Safety Administration. Die gaat onderzoeken of een Tesla wel voldoende uitgerust is om dergelijke ongelukken te vermijden. Het slachtoffer was overigens niet aan zijn proefstuk toe: in april postte hij nog een video op Youtube waarin zijn wagen wel op tijd ingrijpt wanneer een (witte) vrachtwagen hem plots de pas afsnijdt. Dit keer liep het helaas minder goed af.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business