Nieuws

Xiaomi werkt aan toptoestel dat duurder wordt dan iPhone

Chinese smartphonefabrikant Xiaomi produceerde tot nu toe enkel budgettelefoons. Met een nieuw model gooien ze alles los.

[related_article id=”177432″]Chinese budgettelefoons beloven vaak veel smartphone voor erg weinig geld. Xiaomi is één van de grotere namen in de lijst, en wist met zijn Mi5 hoge ogen te gooien. Dat toestel kost, zonder importkost, een goeie 300 euro. Nu wil de fabrikant echter toetreden tot de grote jongens en werken ze aan een absoluut toptoestel, met bijpassend prijskaartje.

Ondanks dat dit toestel een veelvoud zou gaan kosten tengenover zijn voorgangers, zou het nog steeds een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding bieden, zegt mede-oprichter Li Wangjiang. Het nieuwe toestel zou zo’n 550-650 euro kosten, wat met importbelasting al snel kan oplopen tot ruim 800 euro, weet tweakers.

Xiaomi wilt voorlopig nog niks loslaten over eventuele specificaties, maar naar verluidt gaat het om een variant op de Xiaomi Mi Note 2. Ook zou het toestel verschijnen in drie modellen, waarvan het duurste de gekende Samsung Edge-randen zou meekrijgen. Het enige nadel zou wellicht zijn dat de fabrikant zijn toestellen nooit echt optimaliseert voor 4G-verbindingen in Europa. Waarschijnlijk wordt het toestel in september aangekondigd op technologiebeurs IFA in Berlijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business