Nieuws

Samsung demonstreert supersnelle opvolger microSD-kaartjes

De nieuwe Universal Flash Storage (UFS) geheugenkaartjes van Samsung zijn tot vijf keer sneller dan microSD.

MicroSD heeft tot nu toe niet echt concurrentie gehad als de standaard voor externe opslag in smartphones. Daar kan nu wel eens verandering in komen. Samsung is de eerste die Universal Flash Storage (UFS) kaartjes gaat aanbieden als alternatief. UFS kan microSD niet alleen overklassen in geheugenruimte, maar is ook gevoelig sneller.

De nieuwe line-up van Samsung omvat dragers met 32, 64, 128 en 256 GB aan storage. De 256 GB UFS-kaart kan een leessnelheid van 530 MB per seconde halen, vijf keer sneller dan de beste microSD-kaart van dit moment en evenredig aan wat een SSD presteert. Ook de schrijfsnelheid van 170 MB/s ligt een stuk hoger dan de concurrent. En met een overdachtsnelheid van 40.000/35.000 IOPS laat het UFS-kaartje microSD echt in het stof bijten – de schrijfratio ligt bijna 350 keer hoger dan bij die laatste.

Het enige obstakel voor Samsungs bliksemsnelle opslagkaartjes is compatibiliteit: smartphones hebben een specifiek slot nodig om UFS te kunnen gebruiken, en momenteel is dat nog bij geen enkel toestel het geval. Het kan zijn dat net als bij USB type-c het nieuwe opslagtype eerst bij high-end toestellen zal opduiken om dan geleidelijk aan door te sijpelen naar minder dure smartphones. De kans dat Samsung de standaard zal ondersteunen bij de lancering van zijn volgende premiumtelefoon is alvast groot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business