Nieuws

Android Nougat beschermt je tegen ransomware

De nieuwste Android-versie zal gebruikers uit zichzelf beschermen tegen ransomware. Al moet er wel aan een voorwaarde voldaan worden.

[related_article id=”183069″]Ransomware is een echte pest. Nadat het furore wist te maken op computers, is het nu ook bezig aan een opmars op smartphones. iOS-gebruikers hebben er voorlopig geen last van, maar Android-toestellen des te meer. De nieuwste versie van het Android besturingssysteem zal gebruikers meer bescherming bieden, al hangt een groot deel nog steeds af van de gebruiker zelf.

Ransomware op Android werkt vaak niet met het encrypteren van alle bestanden en media, zoals het dat doet op een computer. In de plaats verandert de malware het wachtwoord dat ingesteld staat om het scherm te ontgrendelen. Heeft een gebruiker nog geen wachtwoord ingesteld, dan zet het zelf een op het vergrendelscherm. Het is zo quasi onmogelijk om bestanden te recupereren zonder het losgeld te betalen.

[related_article id=”183209″]Android N zal het onmogelijk maken voor ransomware om dat wachtwoord zelf aan te passen. . Dinesh Venkatesan van Symantec waarschuwt echter dat de malware nog steeds in staat zal zijn om een wachtwoord in te stellen indien er nog geen aanwezig is. Hij zegt dat ook dat gebruikers er goed aan doen om er altijd een in te stellen, al is dat altijd een goed idee, en niet enkel wanneer de dreiging van een versleutelde gsm boven je hoofd hangt.

Google heeft de waarschuwing van Venkatesan ondertussen bevestigd. Gebruikers zullen dus beter beveiligd zijn, al is het nog steeds raadzaam om voorzichtig te zijn met je wachtwoorden en met welke apps je installeert uit de app store en daarbuiten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business