Nieuws

De 4 dollar kostende telefoon is nu officieel puur bedrog

De ware bedoelingen van Ringing Bells, het bedrijf achter de 4 dollar kostende telefoon, lijken boven te komen. Het bedrijf lanceert uit het niets een televisie en zes nieuwe smartphones.
Zo ziet de Freedom 251 er nu uit op de website van Ringing Bells

Bij iedereen die nog twijfels had over de betrouwbaarheid van Ringing Bells’ beruchte, vier dollar kostende telefoon mag er stilaan wel een belletje gaan rinkelen. Het Indische bedrijf lanceert plotseling een televisietoestel en maar liefst zes nieuwe smartphones. Verdacht.

Loze beloftes

Vorige week leek het toch nog goed te komen met de vier dollar kostende telefoon. We bleven ons vragen stellen over het lage prijskaartje, maar Ringing Bells gaf al toe dat het van plan was om voor lange tijd verlies te slikken en – eens er grotere hoeveelheden telefoons de deur uit zijn – uit de schulden te komen. Bovendien berichtten verschillende media over de lanceringsdatum van de Freedom 251, zo heet het toestel, die gepland stond voor 30 juni.

De Freedom 251 kreeg al veel gedaanteveranderingen.

Ondertussen zijn we al dagen verder, en er is werkelijk nog geen toestel uit de deur gegaan. Dat meldt Android Authority. In feite verschoof Ringing Bells de lanceringsdatum telkens opnieuw. 30 juni werd 6 juli en dan 8 juli. Daarbij komt ook nog eens dat het bedrijf het aantal telefoons die het beloofde te verzenden steeds omlaag trok in een kwestie van dagen. 200.000 stuks werden 10.000 stuks en dan 5.000 stuks.

Hulp nodig

Maar wat is toch precies het probleem met het bedrijf? Wel, Ringgin Bells verklaarde aan Indian Express dat het financiële hulp nodig heeft: “We kunnen meer toestellen leveren als we hulp krijgen, of we zullen de komende maanden helemaal niets leveren”, dat verklaarde CEO Mohit Goel van Ringing Bells.

Het gaat voor alle duidelijkheid nog steeds om dezelfde telefoon.

Alleen blijkt dat die zogenaamde “hulp” nu te gaan om een som van 500 miljard Indische rupees, of 6,7 miljard euro. Tenzij iemand even dat sommetje op de bankrekening van Ringing Bells kan storten, zal het bedrijf geen enkel telefoon van 4 dollar de deur uit sturen.

Productlanceringen

Ringing Bells lijkt dus op een arm bedrijf met goede bedoelingen maar met een niet al te snugger businessplan. Daardoor komen de stakkers nu in de problemen en gaan ze nog failliet aan hun eigen succes. Niet is minder waar. Het echte businessplan en de ware agenda van het bedrijf is nu duidelijk geworden.

Tech2News bericht over een persconferentie van Ringing Bells. Het bedrijf stelde er een waaier aan nieuwe producten voor. Wat denk je van de Freedom 9900-televisie, of telefoons als de Hit, King, Boss en Raja? Stuk voor stuk doodnormale GSM’s zonder touchscreen of apps die toch elks meer kosten dan de Freedom 251-smartphone.

Schaamteloos

De kers op de taart zijn ongetwijfeld de nieuwe smartphones van het bedrijf: de Elegant en Elegance. Die kosten respectievelijk 59 dollar en 66 dollar. Een stuk meer dan de 4 dollar kostende Freedom 251. Wat nog mooier is, is dat het Indische bedrijf schaamteloos – maar dan ook echt schaamteloos – het vergrendelscherm van de LG G5 heeft overgenomen voor zijn twee smartphones.

Echte businessplan

Het echte businessplan van Ringing Bells is dus duidelijk. Ten eerste wist het bedrijf opschudding te wekken door een smartphone te lanceren die 4 dollar zou kosten. Vervolgens verzamelde het miljoenen e-mailadressen aan de hand van “bestellingen” van het toestel. Wat het bedrijf met die gegevens heeft gedaan valt natuurlijk maar te raden.

En nu maakt Ringing Bells van alle aandacht gebruik om 6 telefoons en een televisie te lanceren. Dat terwijl ze tegelijk zo krap bij kas zitten. De toestellen staan al te pronken op hun website, maar ga er niet naar kijken, want dat levert het bedrijf alleen maar extra advertentie-inkomsten op.

Oplichters

We kunnen je alleen maar aanraden om zo ver mogelijk weg te blijven van alles wat met Ringing Bells te maken heeft. Het bedrijf is erg onbetrouwbaar, en heel de campagne rond de 4 dollar kostende smartphone is puur bedrog.

Het enige lichtpuntje is dat mensen die de telefoon al bestelden niet op voorhand daarvoor hoefden te betalen. Pas achteraf na de “levering”. Wat er met hun gegevens allemaal is gebeurd, is een andere zaak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business