Nieuws

Bitcoindelven halveert in waarde

Elke vier jaar halveert de opbrengst van een nieuw gedolven bitcoin. Heel wat mijners dreigen failliet te gaan.

[related_article id=”177811″]Bitcoin delven kan erg lucratief zijn. Tot vorige week kon een mijn elke tien minuten zo’n 25 bitcoins delven, goed voor 14.500 euro. Sinds deze week wordt dat gehalveerd, om inflatie tegen te gaan. Wie zich bezig houdt met het opgraven van de digitale munt, moet dus twee keer zoveel werk verrichten om hetzelfde bedrag te kunnen verdienen. Vele mijners dreigen daardoor failliet te gaan.

Wie bitcoin opgraaft, wordt beloond met bitcoin. Op die manier overtuigen de ontwikkelaars van de cryptomunt zoveel mogelijk mensen om hun computers en rekenkracht in dienst te stellen van de opgraafwerken. Aangezien er slechts tien miljoen bitcoins in totaal kunnen bestaan, zijn er tevens enkele mechanismen in het systeem ingebouwd die inflatie moeten voorkomen.

Eén daarvan is het systematisch halveren van de beloningen, elke vier jaar. Die maatregel zal vele delvers niet deren, zeker niet als zij op minimale kosten, arbeidskrachten en computerkracht werken. Spelers die het grootser aanpakken, komen wel in de problemen. Eén, KnCMiner, heeft in mei al de boeken moeten neerleggen toen het de halvering zag aankomen.

Er wordt dan ook verwacht dat vele anderen de halvering nog niet zagen aankomen en nu een onaangename verrassing te slikken krijgen. Over vier jaar volgt een volgende halvering, en dan wordt het pas echt dringen. Bitcoin wordt namelijk almaar populairder, wat betekent dat steeds meer mensen aan het mijnen slagen. De volgende halvering zou dus wel eens vroeger dan vier jaar kunnen komen.

bitcoinbusinesscryptomuntminingvaluta

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN