De beschikbaarheidsproblemen die de introductie van de Rift kenmerken zijn verleden tijd. Wie voortaan een bestelling plaatst, mag vrijwel meteen op verzending rekenen.

oculus-rift-vr-headset-1200x698

De lancering van de Oculus Rift liep niet bepaald van een leien dakje. Ondanks het pre-order systeem kon Oculus de vraag niet bijhouden, en stelde het bedrijf leveringen met maanden uit. Oculus laat zelf weten dat de problemen nu van de baan zijn. Het bedrijf, sinds twee jaar eigendom van Facebook, verzekert nieuwe kopers dat de bril binnen de twee tot vier werkdagen op de post gaat.

De Oculus Rift is samen met de HTC Vive één van de twee high-end virtual reality-systemen gericht op de concurrent. Ook de Vive kampte aanvankelijk met vertragingen. Oculus claimt dat alle pre-orders zijn afgerond en dat nieuwe bestellingen daardoor sneller afgehandeld kunnen worden.

 

Ook de Oculus Touch-controllers zitten op schema, al is dat relatief. Aanvankelijk plande het bedrijf immers niet om zijn VR-controllers pas maanden na de lancering van de headset af te werken. De Touch-controllers zijn het antwoord van Oculus op de controllers van de Vive. Wie vandaag een Rift koopt, moet het met een klassieke Xbox-controller stellen.

Wie interesse heeft in de Oculus Rift mag rekenen op een prijskaartje van 699 euro exclusief verzending. De Rift is zo goedkoper dan de Vive, die voor 899 euro over de toonbank gaat. Belangrijk verschil: met de Vive kan je rondwandelen, met de Rift niet.