Nieuws

Geef je zwart-witfoto’s kleur met de kracht van AI

De universiteit van Californië heeft een webtoepassing gelanceerd die in staat is om zwart-witfoto’s kleur te geven. Achter de toepassing zit AI-technologie die de job klaart.

De universiteit van Californië heeft een webapplicatie genaamd ‘Algorithmia‘ gelanceerd waarmee je zwart-witfoto’s kan omtoveren tot foto’s met kleur. Normaal gezien moet je je daarvoor wenden tot een echte retoucheerder, maar deze artificiële intelligentie kan er ook wat van, zonder menselijke tussenkomst.

De universiteit gebruikte deep learning AI-algroritmes. De computer bestudeerde meer dan 1 miljoen foto’s om zo te leren welke kleuren gebruikt worden. Het resultaat zie je in onderstaande galerij. De kleuren zijn duidelijk niet helemaal realistisch, maar wetende dat hier geen mens aan te pas kwam, moeten we zeggen dat het resultaat zeer goed is.

Voorlopig gaat het alleen nog maar om een demo van de webapplicatie. Je kan foto’s enkel nog maar uploaden via een URL. Daarna moet je even geduld hebben, en verschijnt vervolgens het kleurrijke resultaat op je scherm.

Je kan de applicatie hier zelf uitproberen op je eigen zwart-witfoto’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business