Nieuws

Iedereen kan het blauwe Twitter-vinkje krijgen

In een poging misbruik tegen te gaan staat Twitter vanaf nu iedereen toe om een aanvraag in te dienen voor het blauwe vinkje. Irritante gebruikers worden dan makkelijker gefilterd.

Sinds de invoering van de blauwe vinkjes op Twitter zijn ze synoniem komen te staan met een zekere status. Twitter gebruikt ze om aan te geven dat het account op naam van een publiek persoon of merk wel degelijk gerelateerd is aan deze persoon of dat bedrijf. Op die manier geven ze aan dat die persoon een ‘influencer’ is, en dat ze interessante dingen te zeggen hebben. Vele bekende personen zijn dan ook trots op hun vinkje, zoals Maisie Williams – a.k.a. Arya Stark.

https://vine.co/v/hziXAhWKF2Y

‘Voor iedereen’

[related_article id=”183866″]Vanaf deze week is de verificatieprocedure echter open voor het grote publiek, wat betekent dat iedereen zo’n vinkje kan aanvragen. Het is niet zeker of werkelijk iedereen in aanmerking komt, aangezien je profiel aan enkele voorwaarden moet voldoen. Ook moet je enkele links naar websites kunnen verstrekken die kunnen bevestigen dat jij wel degelijk de echte persoon bent die de aanvraag indient. Bij twijfel kent Twitter zichzelf het recht toe om een kopie van jouw identiteitskaart op te vragen.

Naar alle waarchijnlijkheid zal de club der blauwe vinkjes dus nog een tijdje beperkt blijven tot de elite van het internet. Het staat natuurlijk iedereen vrij om het toch te proberen, dat kan hier. Wij vroegen de verificatie ook reeds aan, maar wachten nog steeds op een antwoord per e-mail.

Racisme en pesten

De procedure werd openbaar gemaakt nadat Leslie Jones, een van de nieuwe vrouwelijke Ghostbusters, te maken kreeg met enkele pestkoppen die haar racistische en ongepaste opmerkingen en beelden toezonden. Jones dreigde ermee Twitter te verlaten, waarna het sociale medium in actie schoot.

Twitter wordt er wel vaker van beschuldigd niet genoeg op te treden tegen wangedrag op zijn platform. Deze toegeving zal niet het einde betekenen van misbruik, al zal het publieke personen wel meer opties geven om lastige mensen te blokkeren of te negeren. Bovendien zal een uitgebreid verificatiesysteem ook leiden tot een sterke daling in anonieme profielen, wat de pestkoppen het masker van hun gezicht trekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business