Nieuws

Nieuwe Gorilla Glass beschermt smartphone bij val van grotere hoogte

Corning Gorilla Glass 5 beveiligt je smartphonescherm beter tegen breuken wanneer deze op de grond smakt van op een grotere hoogte dan voorganger Gorilla Glass 4.

Fabrikant Corning heeft de laatste versie van Gorilla Glass voorgesteld, de beschermingslaag die gebruikt wordt bij heel wat elektronische toestellen om schermen breukvrij te houden.

Hogere marge

Corning stelt dat Gorilla Glass 5 is verbeterd om bescherming op te vijzelen voor gadgets die men tussen schouder- en taillehoogte laat vallen op een hard oppervlak. De laag zou een val op 1,6m in 80% van de gevallen ongeschonden overleven. Gorilla Glass 4 haalde dergelijke cijfers maar op een meter hoogte.

Een gebroken scherm is zowat het meest voorkomende defect waarmee smartphonegebruikers geconfronteerd worden, en volgens Corning gebeuren twee op drie van alle smakken juist wanneer je een toestel tussen de hoogte van je middel en je schouder houdt.

Niet altijd zelfde bescherming

Er is wel een kanttekening te plaatsen bij de prestaties van de nieuwe Gorilla Glass. De tests die Corning uitvoerde waren met stukken glas van 0,6 mm dik, maar het bedrijf kan tegenwoordig al beschermingslagen van 0,4 mm produceren. Fabrikanten die opteren voor het dunnere glas zullen naar alle waarschijnlijkheid niet dezelfde bescherming kunnen beloven.

Gorilla Glass 5 is momenteel in productie. Wanneer de eerste toestellen zullen opduiken met het beschermingsglas is nog niet onthuld, maar het bedrijf zegt dat er in de komende maanden meer nieuws zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business