Nieuws

Apple herovert toppositie in lijst met favoriete bedrijven

Vorig jaar werd Apple nog van de troon gestoten door Google. Nu eist het Amerikaanse bedrijf de toppositie terug op.

FutureBrand vraagt ieder jaar aan 3.000 mensen uit 17 landen om de honderd grootste bedrijven te beoordelen. Hieruit vloeit een lijst waarin bedrijven op basis van hun populariteit worden gerangschikt. Dit jaar prijkt Apple terug bovenaan, nadat het vorig jaar het onderspit moest delven tegen Google.

Wie de lijst doorloopt, zal merken dat Google nergens meer te vinden is in de lijst. Dit komt doordat het bedrijf vorig jaar werd omgedoopt tot Alphabet. Met een 21ste plaats doet Alphabet het een stuk slechter dan Google, welke steeds bij de populairste bedrijven terug te vinden was. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat voor veel mensen Alphabet nog steeds een onbekende naam is.

[related_article id=”183142″]

Wat eveneens opvalt, is de hoeveelheid technologiebedrijven die hoge plaatsen hebben veroverd. In de top tien kan je Microsoft, Samsung en Facebook terugvinden. Apple en Microsoft scoren beide goed op passie en bewondering. Samsung, die vorig jaar nog op nummer 7 stond, wekt eerder onverschillige gevoelens op. Wel waren de ondervraagden van mening dat het bedrijf een mooie toekomst in het verschiet heeft.

Slechts één Belgisch bedrijf behoort tot de honderd grootste bedrijven ter wereld, namelijk AB InBev. De bierbrouwerij is 11 plaatsen gezakt ten opzichte van vorig jaar en staat hierdoor op de 89ste plaats. Het enige Nederlandse bedrijf, Royal Dutch Shell, staat op de 91ste plaats, net boven het Franse Total.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business