Beeld: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Alle Ford-modellen uit 2017 zullen naast het eigen Sync 3-systeem zowel Android Auto als Apple CarPlay ondersteunen, maakt de autobouwer bekend.

Ford
Beeld: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Ford heeft bevestigd dat alle modellen uit 2017, van sedans tot bestelwagens, zullen samenwerken met smartphones. Concreet zullen de auto’s standaard uitgerust zijn met Fords eigen Sync 3 entertainmentsysteem, en zowel Google Android Auto als Apple CarPlay ondersteunen.

Je hebt een iPhone 5 of nieuwer nodig om met CarPlay aan de slag te kunnen gaan, voor Android Auto zal je Android Lollipop of later op je smartphone moeten draaien. Beide connected car-systemen geven een voertuig toegang tot wegenkaarten, berichten die je aankrijgt op je smartphone, muziekdiensten, en andere apps beschikbaar op het OS. Zowel Android Auto als CarPlay kan overweg met stemcommando’s. Eigenaars die momenteel een voertuig van bouwjaar 2017 bezitten, kunnen al gebruik maken van die mogelijkheden. Dat zal ook het geval zijn voor wagens die later dit jaar geleverd worden zoals de nieuwe Ford Focus, zo verzekert het bedrijf.

Ford maakt zich sterk dat het toekomstige verbeteringen voor alle besturingssystemen snel en internationaal zal kunnen uitrollen dankzij over-the-air updates via wifi. Eind vorig jaar gaf de autobouwer al te kennen dat het connected car-mogelijkheden naar al zijn wagens wilde uitbreiden door de lancering van de sync-app voor alle modellen.