Nieuws

Ontdekking Apple-bug kan je 200.000 dollar opleveren

Onderzoekers die aanklopten bij Apple met informatie over bugs kregen tot nu toe enkel een bedankje en een eervolle vermelding. Dat gaat veranderen: het bedrijf zet een officieel beloningsprogramma op.

Beter laat dan nooit: Apple zet een premieprogramma op dat ontdekkers van softwarebugs met harde cash beloont. Het volgt daarmee met een aanzienlijke vertraging in de voetsporen van grote technologiebedrijven als Google, Microsoft en Facebook. Ivan Krstic, de security-topman bij Apple, kondigde het nieuws aan op securityconferentie Black Hat.

Premiejagers

Het bedrijf pakt het meteen serieus aan: de topbeloning van 200.000 dollar is het dubbele van wat Google momenteel als maximum belooft. Die toppremie van Apple gaat naar de opsporing van de gevaarlijkste bugs, zoals kwetsbaarheden in de boot firmware van een besturingssysteem. Het is een opvallende omschakeling voor een bedrijf dat tot nu toe ethische hackers voornamelijk beloonde met een figuurlijk klopje op de rug en een vermelding bij het wereldkundig maken van de bug. Google alleen al keerde vorig jaar zo’n 550.000 dollar uit aan zijn premiejagers, goed voor 250 aangeleverde bugs.[related_article id=”176692″]

De hetze dit voorjaar rond het gevecht tussen Apple en de FBI zal meer dan waarschijnlijk een rol hebben gespeeld in de totstandkoming van het nieuwe premiebeleid. Toen de FBI het bedrijf niet zover kreeg om zijn eigen iPhone te hacken, lijfde de federale autoriteit gewoon iemand anders in. Die organisatie wist in de telefoon in te breken waar de hele zaak om draaide, en kreeg daarvoor volgens geruchten een beloning van 1 miljoen dollar van de FBI. Het zal Apple ongetwijfeld aan het denken hebben gezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business