Nieuws

Tesla Autopilot brengt eigenaar met longembolie naar ziekenhuis

De Autopilot van Tesla kwam in opspraak na een dodelijk ongeval in Florida. Nu heeft een man mogelijks zijn leven te danken aan de technologie.

Joshua Neally was onderweg naar huis na een lange dag werken toen hij verschrikkelijke pijn kreeg in zijn buik en borstkas, zo weet BBC. De man, die zich op een snelweg bevond, besloot om niet te wachten op een ziekenwagen. Hij reed immers in een Tesla Model X, waardoor hij de Autopilot kon gebruiken om toch veilig door het verkeer te manoeuvreren.

Na een tocht van 30 kilometer schakelde Neally de Autopilot uit om zelfstandig de parking van het ziekenhuis op te rijden. Hij meldde zich aan bij de dienst spoedgevallen, waar dokters merkten dat Neally een longembolie had. Elk jaar krijgen zo’n 900.000 Amerikanen een bloedklonter in hun longen. Bij 100.000 van deze mensen heeft een longembolie fatale gevolgen.

[related_article id=”184563″]

In dit geval heeft de Autopilot van Tesla dus mogelijks een leven gered. Toch heeft Neally al veel commentaar gekregen op zijn beslissing. De Autopilot bevindt zich immers nog steeds in een bètafase en is niet bedoeld om volledig autonoom te rijden. Tesla vraagt daarom aan zijn klanten om te allen tijden hun handen op het stuur te houden en alert te blijven. Een man uit Florida bekocht het negeren van deze boodschap eerder al met zijn leven.

Neally is er echter van overtuigd dat hij de juiste beslissing heeft genomen. “Wanneer er iets gebeurt waardoor ik bewusteloos ben of niet in staat om te rijden, ga ik niet een snelweg oversteken en tegen iemand of een muur rijden,” legt Neally uit aan BBC. “De Autopilot is niet perfect, er is geen enkele technologie die perfect is, maar in dit geval was het beter en veiliger.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business