Nieuws

Elon Musk vervangt je dakpannen door zonnepanelen

Voor veel mensen zijn zonnepanelen iets waar ze achteraf aan denken. Als het van Musk afhangt wordt het net een ingebouwde evidentie.

[related_article id=”184450″]Tesla-, SpaceX- en SolarCity-persoonlijkheid Elon Musk zit niet verlegen om een ambitieus idee meer of minder. Tijdens de voorstelling van de laatste kwartaalcijfers van SolarCity –waar Musk voorzitter is in de raad van bestuur – liet hij een ballonetje op over het plan om de markt van zonnepanelen radicaal te hervormen. Het is namelijk een doorn in Musks oog dat mensen vaak pas aan zonnepanelen denken wanneer ze hun dak gelegd of vernieuwd hebben, een afterthought.

Dat is niet efficiënt, noch budgetvriendelijk, vindt Musk. Daarom wil hij met SolarCity een nieuw soort dak uitvinden, waarbij de zonnepanelen reeds ingebouwd zijn. Al laat Musk niet weten hoe zoiets precies zou functioneren. Wel laat hij optekenen dat kopers hun dak in grote mate zullen kunnen personaliseren.

Volgens mede-oprichter Peter Rive is het idee een radicale vernieuwing waar ze pas enkele weken geleden aan dachten. Toch maakt het nu al deel uit van de belangrijkste langetermijnplannen voor het bedrijf. Daarnaast wil SolarCity tegen midden 2017 de productie van zijn huidige panelen verdubbelt hebben. Meer details komen waarschijnlijk naar buiten nadat SolarCity zijn versmelting met Tesla heeft afgerond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business