Nieuws

Google lanceert Duo: videobellen voor Android

Google gaat de strijd aan met Apples Facetime. Het wapen van dienst heet Duo, een videochat-app die exclusief op smartphones werkt.

Google kondigde de Duo-app aan tijdens zijn I/O-conferentie in mei. Vanaf vandaag is de app ook daadwerkelijk beschikbaar. Duo is een telefoon-app waarmee je eenvoudige videogesprekken kan voeren. Google richt zich niet op specifieke situaties zoals zakelijke conferentiecalls, maar hoopt videochatten eenvoudig en toegankelijk te maken voor iedereen.

Eenvoud staat centraal. Zodra jij de app hebt kan je automatisch iedereen in je contactenboek bellen die hem ook heeft geïnstalleerd. Je hoeft dus geen account aan te maken. De applicatie werkt in die zin een beetje zoals WhatsApp.

Google herhaalt in zijn persbericht waar het op I/O ook al prat op ging: de applicatie moet snel kunnen schakelen al naargelang de kwaliteit van de beschikbare internetverbinding. Zo heeft Google de ambitie je te allen tijde vlotte video voor te schotelen, al zal die video niet al te veel pixels tellen wanneer je internetverbinding erbarmelijk is. Wisselen tussen wifi en het mobiele datanetwerk mag geen probleem zijn.

Knock Knock

De Knoc Knock-functie moet Duo onderscheiden van de competitie. Die zorgt er voor dat je live video ziet van wie je opbelt, nog voor je opneemt. Zo heb je meteen een goede indruk van wat je kan verwachten van het gesprek. De privacy-enthousiastelingen zullen blij zijn met de end-to-end-encryptie.

Google rolt Duo vanaf vandaag uit. Wij kunnen de app momenteel nog niet zelf downloaden, maar we kunnen ze al wel bekijken in de Play Store. Daar is het mogelijk om een notificatie te activeren zodat je meteen met Duo aan de slag kan zodra de app België en Nederland bereikt. Normaal gezien zou dat vandaag nog moeten zijn.

Zodra de app hier beschikbaar is gaan wij er mee aan de slag, en zullen we uitgebreid testen in welke maten Google Duo inderdaad om kan met slecht internet en overgangen van wifi naar het mobiele netwerk in omgekeerd. Duo zal beschikbaar zijn voor Android en iOS, maar werkt vooralsnog niet op een laptop. Dat is enigszins verrassend, aangezien Google er niet voor terugschrikt zijn communicatie-apps zoals Hangouts beschikbaar te maken als extensie voor Chrome.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business