Nieuws

Samsung start volgend jaar verkoop van refurbished high-end smartphones

De toptoestellen van Samsung scoren uitstekend en zijn gegeerd, maar hun prijskaartje ligt voor velen te hoog. Samsung wil als oplossing refurbished smartphones verkopen volgend jaar: premium modellen aan een scherpere prijs.

Volgens Reuters wil Samsung volgend jaar starten met de verkoop van refurbished modellen uit hun premium gamma. Een persoon dichtbij de zaak heeft het nieuws aan het licht gebracht.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant zoekt al langer een manier om zijn mobiele winsten opnieuw de lucht in de duwen. Het is al goed op weg met de lancering van de vernieuwende Galaxy S6 Edge en zijn opvolger eerder dit jaar, maar het wil duidelijk nog meer.

Tweedehands

High-end smartphones die terug naar de fabriek worden gestuurd als gevolg van een tariefplanwijziging of een kleine fout, zullen opnieuw op de markt worden gebracht onder de noemer ‘refurbished’. Het toestel krijgt hiermee opnieuw fabrieksgarantie (mogelijks beperkter in tijd dan een nieuw toestel) en wordt het als nieuw gepresenteerd. Deze toestellen zouden aan een lagere prijs op de markt beschikbaar worden gesteld.

De grootte van de korting zal sterk afhangen van het aantal smartphones dat Samsung refurbished kan verkopen en op welke markten. Wat houdt refurbished in? Meestal worden deze toestellen voorzien van een nieuwe casing en een nieuwe batterij, wat hen zo goed als nieuw maakt.

Groeilanden

Deze zet zou er ook voor kunnen zorgen dat de aanwezigheid van Samsung wordt vergroot in groeilanden zoals India, waar toptoestellen van 700 euro of meer buiten het bereik van de meeste mensen ligt. Refurbished toestellen moeten Samsung ook meer marktaandeel geven wereldwijd. Met de komst van heel wat low-cost Chinese rivalen krijgt het in die hoek rake klappen.

[related_article id=”184452″]Deloitte schat dat de tweedehands smartphonemarkt meer dan 17 miljard dollar per jaar zou kunnen opbrengen, goed voor 120 miljoen extra verkochte toestellen. Doordat de technologische evolutie eerder stokt afgelopen jaren, zou de markt van refurbished toestellen wel eens kunnen ontploffen de komende jaren.

Anderzijds kan deze nieuwe markt ook voor kannibalisering zorgen met Samsungs eigen nieuwe premium smartphones. Daarom vermoeden we dat Samsung zich eerst heel specifiek op belangrijke markten zal focussen met refurbished toestellen, wat betekent dat wij vermoedelijk nog wel en tijdje mogen wachten op dit type aanbieding. Tot dan is de enige oplossing zoeken op tweedehandswebsites of plooien en toch een nieuw toestel kopen met bijhorend hoog prijskaartje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business