Nieuws

Android 7.0 Nougat rolt uit naar eerste smartphones

Google is gisterenavond gestart met de uitrol van Android 7.0 Nougat. Nexus-gebruikers kunnen als eerste aan de slag met het nieuwe besturingssysteem.
Asif Islam / Shutterstock.com

Eind vorige week lekte uit dat Android Nougat op 22 augustus naar de eerste smartphones zou uitrollen. Dat gerucht bleek waar, want Google startte gisterenavond met de uitrol van het nieuwe besturingssysteem naar Nexus-toestellen.

[related_article id=”178092″]

Meer bepaald eigenaars van een Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player of Pixel C kunnen zich al aan de update verwachten. De uitrol gebeurt gefaseerd dus het kan enkele weken duren vooraleer Nougat op jouw toestel binnenrolt.

Nougat brengt heel wat wijzigingen met zich mee. Zo kan je voortaan twee apps naast elkaar op het scherm weergeven, wat vooral interessant is op tablets en smartphones met een groot schermformaat. Ook onder de motorkap heeft Google heel wat gesleuteld, denk maar aan de toevoeging van Daydream dat Android Nougat een ideaal platform maakt voor mobiele virtual reality.

De hamvraag is natuurlijk wanneer al dat lekkers ook naar andere smartphones wordt uitgerold. Nexus-gebruikers kunnen altijd als eerste van de update genieten, maar voor andere Android-eigenaars is het vaak lang wachten. Fabrikanten doen er makkelijk een half jaar over om te updaten, en doen dat zeker niet voor al hun toestellen. De eerste smartphones die uit de doos met Android Nougat werken, worden later dit jaar verwacht. Zo zal LG op 6 september al zijn eerste smartphone met de nieuwste versie van het OS lanceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business