Nieuws

Zo upgrade je je Nexus onmiddellijk naar Android Nougat

Begin deze week startte Google met de uitrol van Android Nougat. Indien je de upgrade nog niet hebt ontvangen op je Nexus kan je het proces forceren.
Google is van start gegaan met de uitrol van Android Nougat naar zijn Nexus-toestellen. De eerste smartphones draaien ondertussen op de nieuwe versie van het OS, maar er zijn nog steeds eigenaars van Nexus-smartphones die wachten op de upgrade. Door het doorlopen van volgende stappen kan je Android Nougat naar je toestel halen.Android-gebruikers die in het bètaprogramma zitten, ontvangen de upgrade naar Android Nougat als eerste. Door nu nog lid te worden van het programma kan ook jij de upgrade vroegtijdig ontvangen. Google is van start gegaan met de uitrol van Android Nougat naar de Nexus 6P, 5X en Pixel C. Voor deze toestellen ontvang je de upgrade onmiddellijk nadat je lid bent geworden van het bètaprogramma. Nexus 6- en 9-gebruikers zullen daarentegen nog even geduld moeten hebben.

Stap 1: Aanmelden bètaprogramma

Om lid te worden van het bètaprogramma van Android dien je naar deze site te gaan. Log in met je Google-account en ga naar ‘Je geschikte apparaten’. Hier zie je je Nexus-toestellen staan. Klik op de groene knop om je smartphone toe te voegen aan het programma.[related_article id="178092"]

Stap 2: Upgrade

Snel nadat je bent aangemeld in het bètaprogramma zal je op je smartphone een melding over de upgrade ontvangen. Tik op de melding en je zal een uitleg zien staan over de update die je kan ontvangen. Indien er bovenaan Android 7.0 staat, kan je de finale versie van Android Nougat downloaden. Wanneer er echter ‘Android Beta Program’ staat en in de uitleg wordt gesproken over een previewversie van Android N, gaat het om een eerdere build van het besturingssysteem.

Stap 3: Afmelden bètaprogramma

Eenmaal je de finale versie van Android Nougat hebt geïnstalleerd, kan je desgewenst terug uit het bètaprogramma stappen. Ga hiervoor wederom naar de site van Google. Het bedrijf waarschuwt je op de pagina dat je gebruikersgegevens van je apparaat gewist zullen worden wanneer je je afmeldt van het programma. Dit is echter enkel het geval wanneer je smartphone draait op een bètaversie van Android. In dit geval is het dus veilig om uit het programma te stappen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business