Nieuws

Amazon doneert Kindles om e-books te promoten

In een digitale wereld moet iedereen toegang hebben tot digitale boeken, redeneert Amazon. Het Kindle Reading Fund moet daar voor zorgen.

[related_article id=”179085″]E-books en e-readers hebben enkele voordelen, zoals het makkelijk in huis halen van nieuwe boeken, lezen wanneer er weinig licht is en je hebt altijd je volledige bibliotheek mee op stap. Het is een van de voordelen van de digitale revolutie, maar eveneens is het een gegeven dat onbereikbaar is voor kansarmen of voor organisaties die het geld niet hebben om zwaar te investeren. Het Kindle Reading Fund van Amazon moet soelaas bieden.

Het nieuwe fonds moet instaan voor de verdeling van donaties: Kindle e-readers, Fire tablets en e-books. In zijn nobele streven heeft Amazon de hulp ingeroepen van Worldreader, een non-profitorganisatie die al jaren instaat voor het brengen van literatuur en geletterdheid naar arme gebieden. Zo bracht Worldreader de afgelopen jaren e-readers en e-books naar, onder andere, 61 Keniaanse bibliotheken.

Het Kindle Reading Fund moet met Amazons slagkracht in staat zijn om nog meer groeilanden in het project te betrekken. Ook scholen, ziekenhuizen en andere non-profits mogen aanvragen indienen om te kunnen genieten van de literaire bijstand. Tenslotte kan geletterdheid een serieuze voorsprong betekenen in kansarme gebieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business