Nieuws

Apple sleutelt aan liefdeskind tussen Snapchat in Instagram

Apple snakt naar een eigen populaire applicatie, en zou daarom sleutelen aan een eigen app die het midden houdt tussen Snapchat en Instagram.

Populaire hardware maken is geen uitdaging voor Apple, geliefde apps uitbrengen ligt iets moeilijker. Op menig iPhone vind je niet voor niets een zelden tot nooit geopend mapje met daarin de standaard meegeleverde apps. Daar wil de softwaregigant volgens Bloomberg verandering in brengen. In de kelders van Apple zouden enkele ontwikkelaars bezig zijn aan een eigen applicatie die Instagrap en Snapchat moet beconcurreren.

De eigen app zal gebruikers toelaten foto’s te nemen of korte video’s te schieten en te bewerken. Denk daarbij niet aan echte videobewerking, maar aan eenvoudige filters en annotaties. Het eindresultaat is bedoeld om onmiddellijk gedeeld te worden. Apple zet alles in op efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Zo zal je de app met één hand kunnen bedienen, en moet het hele proces, van foto of video opnemen tot delen, minder dan een minuut duren. Op z’n minst één prototype van de app in wording maakt gebruik van Instagrams voorliefde voor opnames met een 1:1-aspectratio

Of de niet nader genoemde applicatie ooit het daglicht zal zien, is lang niet zeker. Loopt alles goed, dan moet de app in de loop van volgend jaar in de store verschijnen. Apple kan echter op ieder moment beslissen dat het sop de kolen niet waard is, en de stekker uit het hele project trekken. Toch is er reden voor optimisme en enthousiasme. De applicatie zou immers ontwikkeld worden door hetzelfde departement dat ons eerder al iMovie en Final Cut bracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business