Nieuws

Google integreert Cast rechtstreeks in Chrome

Voortaan dien je niet langer extra software te installeren om gebruik te maken van de Google Cast.

Twee jaar geleden lanceerde Google zijn Chromecast. Met het handige toestelletje kan je content van Chrome naar je tv-toestel streamen. Volgens Google hebben mensen de voorbije maand meer dan 38 miljoen keer gecast naar hun tv. Dit is goed voor maar liefst vijftig miljoen uur aan content.

Om vanuit Chrome te casten naar je televisie hoef je bovendien niet langer software te installeren en configureren. In de recentste versie van de browser is Google Cast namelijk geïntegreerd. Wanneer je op een website bent die Google Cast ondersteunt en je op hetzelfde netwerk zit als je Cast, zal het icoontje verschijnen. Met enkele klikken kan je hierdoor content op je tv bekijken.

Ook wanneer de webpagina Google Cast niet ondersteunt, kan je gebruik maken van het toestelletje. Ga hiervoor naar het Chrome-menu en klik op ‘Cast…’. De webinhoud zal wederom naar je tv-toestel worden doorgestuurd.

“Met Google Cast en Chrome kan je delen waar je van houdt met alle mensen om je heen. We zijn enthousiast om dit beschikbaar te maken voor iedereen. Om de nieuwe ingebouwde Cast-functionaliteit te krijgen, dien je er slechts voor te zorgen dat je gebruik maakt van de laatste versie van Chrome,” besluit Stephen Konig van Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business