Nieuws

Bedien Sonos rechtstreeks vanuit Spotify

Sonos verbetert zijn gebruikservaring met de toevoeging van spraakbesturing en het openstellen van zijn platform voor externe partners.

De luidsprekers van Sonos blinken uit in geluidskwaliteit en gebruiksgemak, maar het bedrijf heeft tevens een reputatie opgebouwd voor zijn matige software en gesloten ecosysteem. Daar komt nu verandering in met de openstelling van het Sonos-platform voor externe partners.

[related_article id=”177985″]

Het eerste wapenfeit is de integratie met Spotify Connect, zodat je onmiddellijk vanuit de Spotify-app de luidsprekers kan aansturen. Je bent dus niet langer verplicht om de Sonos-app te gebruiken, zoals voorheen het geval was. Al je Sonos-apparaten en eventuele luidsprekergroepen verschijnen rechtstreeks in Spotify. De integratie gaat ook in de andere richting. De Sonos-app herkent op zijn beurt muzieknummers die via Spotify worden aangeleverd, zodat je ze makkelijk aan je bibliotheek kan toevoegen. De ondersteuning voor Spotify Connect wordt toegevoegd in oktober via een gratis software-update.

Amazon Echo

Naast de Spotify-integratie heeft het bedrijf ook een samenwerking met Amazon Echo aangekondigd. Door Sonos te verbinden met digitale assistent Alexa zal je de luidsprekers binnenkort ook via spraakbediening kunnen aansturen. De integratie zal later dit jaar beschikbaar zijn in gesloten bèta, gevolgd door een publieke lancering begin 2017.

Verder werden ook partnerintegraties aangekondigd met verschillende specialisten in huisautomatisering zoals Crestron, Lutron en Savant. Sonos hoopt op die manier zijn toekomst veilig te stellen als volwaardig onderdeel van het connected home.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business