Nieuws

Google laat Nexus-naam vallen

Google voert de Nexus line-up af volgens verschillende bronnen. De eerder gelekte telefoons zouden onder een ander label en met een aangepaste versie van Android verschijnen.

Het ziet er naar uit dat we Googles laatste Nexustelefoons vorig jaar gezien hebben. AndroidCentral lijkt uit betrouwbare bron te weten dat de toestellen die eerder lekten niet bestemd zijn om onder de merknaam Nexus op de markt te komen. Daarmee komt er een einde aan de gevierde telefoonreeks, die in 2009 het levenslicht zat.

[related_article id=”183157″]

Hoe de nieuwe toestellen wel zullen heten, is nog niet duidelijk. We vermoeden dat de merknaam ‘Google’ centraal zal staan. Geruchten over een ‘Google Phone’ zouden met andere woorden weleens waar kunnen zijn.

Bij de nieuwe naam hoort in ieder geval een andere visie. Nexus-telefoons draaiden in de regel op een pure ongemodificeerde versie van Android. De nieuwe toestellen zouden wel een op maat gemaakt OS krijgen met enkele functies specifiek aan de toestellen. In de gebruikersinterface zou er niet al te veel veranderen. Google is niet plots van plan een lelijke schil over zijn eigen mobiele besturingssysteem te spannen, al mag je je volgens de bronnen toch aan enkele wijzigingen verwachten.

Sinds de introductie van de eerste Nexussen is Google als bedrijf stevig veranderd. De laatste jaren verschoof de focus van de gigant steeds meer richting eigen hardware, waardoor het niet onlogisch is dat Sundar Pichai en de zijnen een grotere stempel op hun eigen telefoons willen drukken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business