Nieuws

DJI lanceert Osmo Mobile: neem stabiele video’s met je smartphone

In de DJI Osmo Mobile kan je je smartphone klemmen. Hierna houdt het toestel je telefoon automatisch stabiel.

DJI deed ons eerder al grote ogen opzetten door het tonen van zijn DJI Osmo: een camera die zichzelf automatisch stabiliseert. Het grote nadeel aan de Osmo was echter dat deze camera verbonden diende te worden met een smartphone via wifi. De initialisatie van de verbinding nam tijd in beslag en het wifiverbruik zoog de smartphonebatterij aan versneld tempo leeg. Bovendien was de Osmo een grote investering, indien je smartphone een uitstekende camera bevatte.

Om deze redenen lanceert DJI de Osmo Mobile. Dit toestel weegt slechts 500 gram en beschikt niet over een camera. Je dient er immers je eigen smartphone in vast te klemmen, waarna de verbinding met het toestel verloopt via bluetooth. In deze klem passen smartphones zo klein als een iPhone 5 tot zo groot als een iPhone 6 Plus.

Met behulp van een wieltje dien je je smartphone initieel in evenwicht te brengen. Hierna zal de Osmo Mobile al het werk op zich nemen. Het toestel zal je smartphone te allen tijde stabiel houden en desgewenst een gekozen (bewegend) object blijven volgen. Dit maakt de Osmo Mobile uitermate geschikt voor actiefilmpjes.

DJI heeft eveneens zijn Go-app verbeterd. Deze app kan je gebruiken voor alle toestellen van DJI en laat het live streamen van video’s naar onder andere YouTube toe. Ook kan je long exposure-beelden maken en panoramafoto’s nemen met behulp van de app.

De DJI Osmo Mobile kan je vanaf vandaag bestellen voor 339 euro. Er wordt verwacht dat de toestellen vanaf midden september geleverd kunnen worden. De update voor de Go-app zal in de komende dagen worden uitgerold.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business