Nieuws

Samsung imponeert met quantum dot-tv’s met tien jaar garantie

Op IFA 2016 heeft Samsung een nieuwe reeks quantum dot-tv’s aangekondigd. Dankzij deze technologie gaan de toestellen langer mee.

Samsung pakt tijdens IFA 2016 uit met een nieuwe reeks van quantum dot-tv’s, een technologie die volgens Samsung ‘de toekomst van tv’ is. Dankzij deze technologie kunnen maar liefst een miljard kleuren worden getoond op een televisietoestel. Samsung lanceert 19 modellen met variërende grootte, waarvan de SK9800 de grootste variant is.

Dankzij de quantum dot-technologie die in de televisietoestellen zijn verwerkt, gaan de tv’s langer mee. Samsung pakt daarom uit met een garantieperiode van maar liefst tien jaar voor burn-in. Dit probleem doet zich voor bij klassieke tv’s wanneer langdurig eenzelfde beeld wordt getoond en doet de kwaliteit van het scherm drastisch afnemen.

Behalve tv-toestellen met quantum dot-technologie lanceert Samsung eveneens monitors die gebruik maken van de techniek. De CF791 is een gebogen scherm dat in hoogte verstelt kan worden. Ook voor gamers heeft Samsung een toestel klaar. Hun gamingmonitor heeft een responsietijd van slechts een milliseconde en kan beelden aan 144 Hz verwerken.

De hele ZDNet-redactie is op IFA aanwezig. Lees hier al het technologienieuws, rechtstreeks vanop de beurs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business