Nieuws

Google vervangt Nexus door Pixel en brengt 4K Chromecast uit

Volgende maand wordt belangrijk voor de Amerikaanse zoekreus. De populaire Nexus-lijn wordt vervangen door iets nieuws, en de Chromecast wordt toekomstbestendig.

Recent werd duidelijk dat Google met het idee speelde om het Nexus-label te begraven. Naar analogie met de lijn voor tablets van Google, zullen de nieuwe smartphones de Pixel-naam overnemen. Dat betekent dat de Nieuwe HTC-toestellen ook onder dat label zullen vallen. Het lijkt een vreemde keuze voor een product dat al jaren immens populair is, maar misschien zit er meer achter.

[related_article id=”185469″]Met de Pixel en Pixel XL (de vermoedelijke nieuwe namen van de HTC-toestellen) wordt verwacht dat Google meteen ook afstand zal doen van het ‘Vanilla’-principe: geen stock-Android meer, maar een extra laagje user interface, naar analogie met wat Huawei en Samsung doen.

Toekomstbestendig

Bovendien zou het toptoestel, de Pixel XL niet beschikken over de allerbeste hardware. Zo werd recent duidelijk uit een benchmark-app dat het toestel gebruik maakt van een Snapdragon 820, en niet de 821 die tien procent sneller zou zijn. Wel zou de XL beschikken over 4 GB RAM-geheugen en een schermgrootte van 5,5 inch.

Naast het Pixel-nieuws zal Google tevens een nieuwe versie van zijn Chromecast voorstellen. Die zal eindelijk toekomstbestendig zijn met de mogelijkheid om in 4K te streamen. Ten slotte mogen we meer informatie verwachten over een Google Daydream VR-toestel en over de Google Home speaker die aangedreven wordt door de nieuwe Google Assistant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business