Nieuws

Nieuwe Telenet-modems hebben problemen op 5 GHz

Er zijn problemen met de draadloze 5 GHz-verbinding op recente Telenet-modems. De Mechelse operator werkt aan een software-update om het probleem te verhelpen.

Telenet heeft problemen met de 5 GHz-verbinding van zijn laatste generatie Docsis 3.0-modems, waardoor de wifi op deze frequentieband niet goed werkt. Dat meldt Tweakers op basis van een lezersmelding.

Het probleem zou erin bestaan dat de buffer van de modem vol loopt bij het gebruik van de 5 GHz-band, waardoor de draadloze verbinding uiteindelijk stopt met werken. Alleen de recente witte Docsis 3.0-modems zijn volgens Telenet getroffen. De operator werkt aan een software-update die in de loop van deze maand gefaseerd zal worden uitgerold.

De Telenet-modem stuurt een draadloos signaal over de 2,4 GHz-band en de 5 GHz-band. Die laatste is interessant omdat hij hogere snelheden toelaat, maar beschikt wel over een kleiner bereik. Telenet raadt getroffen klanten aan om tijdelijk alleen de 2,4 GHz-band te gebruiken voor draadloos internet, tot de problemen zijn opgelost.

Update 06/09/2016, 11 uur: Telenet laat in een reactie aan onze redactie weten dat het slechts om een klein aandeel van de Docsis 3.0-modems gaat, al kan het niet precies zeggen hoeveel. “Het probleem doet zich sporadisch voor en kan worden opgelost door de modem even uit het stopcontact te trekken en weer aan te sluiten,” aldus Telenet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business