Nieuws

Apple bouwt eigen bluetooth-variant voor nieuwe iPhone

De nieuwe iPhone 7 verbant de hoofdtelefoonaansluiting. Om draadloze oplossingen aan te sluiten, zou Apple daarenboven niet vertrouwen op bestaande technologie.
Worden dit de nieuwe, draadloze oortjes van Apple?

Over de hoofdtelefoonaansluiting in de nieuwe iPhone 7 werd ondertussen al veel geschreven. De officiële aankondiging vanavond belooft dan ook weinig verrassingen te presenteren. Volgens beveiligingsanalyst bij KGI Security, Minch-Chi Kuo, valt wel nog op te merken dat Apple zou werken aan zijn eigen bluetooth-variant om draadloze oplossingen aan te sluiten.

[related_article id=”185010″]Het is Kuo die reeds vele geruchten over de nieuwe iPhone de wereld in stuurde, die vervolgens meer dan enkel een grond van waarheid blijken te bevatten. Dat Apple dus niet lijkt voort te borduren op bestaande technologie past daarnaast perfect binnen het plaatje van het bedrijf: zo weigert het ook halsstarrig om mee te gaan in het verhaal van universele aansluitingen en zweert het bij zijn eigen ‘Lightning’-connector.

Keuze genoeg

Wie een nieuwe iPhone aanschaft, krijgt volgens Kuo wel de EarPods meegeleverd, de oortjes die Apple zelf maakt, uitgerust met een lightning-verbinding. Daarnaast vermoedt hij dat de fruitteler tevens werkt aan een eigen set draadloze oortjes die zullen samenwerken met de nieuwe bluetooth-variant. Volgens Kuo zullen die gericht zijn op het duurdere segment en volledig draadloos zijn, ook van elkaar.

Apple vroeg reeds een patent aan op de naam ‘AirPods’, wat een aannemelijke gok lijkt voor de naam van de nieuwe oortjes. De ‘Beats by Dr. Dré’-lijn zou vervolgens naar het middensegment worden geduwd, om in het higher-end plaats te maken voor de AirPods. Op die manier wil Apple met twee merken de markt bestrijden.

De nieuwe iPhones worden vanavond voorgesteld door Apple. Alle informatie kan je live volgen bij ZDNet vanaf 19:00u.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business