Nieuws

Sony’s PlayStation 4 Pro speelt 4K, maar niet vanaf Blu-ray

Sony heeft zijn nieuwe PlayStation 4 Pro officieel aangekondigd. Ondanks het feit dat de console 4K ondersteunt, kan je geen Blu-rays aan deze resolutie afspelen.

Het is al enige tijd bekend dat Sony werkt aan een vernieuwde versie van zijn PlayStation 4. Nu heeft het bedrijf de geruchten eindelijk officieel bevestigd. De nieuwe PlayStation 4 zal op de meeste plaatsen op 15 september beschikbaar zijn en krijgt een prijskaartje van 299 dollar.

De nieuwe PlayStation 4 komt met een vernieuwd design en is een pak dunner dan zijn voorganger. Ook de DualShock 4-controller heeft een upgrade gekregen en bevat voortaan een lichtbalk die je van de bovenkant kan zien.

[related_article id=”185783″]

4K

Behalve een vernieuwde versie van zijn bestaande console, heeft Sony eveneens een nieuwe PlayStation aangekondigd. De PlayStation 4 Pro zal op 10 november worden gelanceerd en kost 399 dollar. De nieuwe console zal naast de huidige PS4 worden verkocht en alle nieuwe spellen zullen compatibel zijn met beide consoles, al is de kwaliteit wel beter op de Pro.

De PS4 Pro bevat een snellere processor en heeft betere graphics. De console ondersteunt immers 4K en HDR. High Dynamic Range-video is een technologie die ervoor zorgt dat het dynamische bereik wordt vergroot, waardoor het verschil tussen het donkerste zwart en het lichtste wit groter wordt. Indien je een tv hebt die HDR ondersteunt, zullen de beelden afkomstig van je PlayStation helderder zijn en meer detail bevatten. Via een firmware-update rolt Sony HDR-ondersteuning uit naar alle PS4’s.

4K-ondersteuning is daarentegen enkel weggelegd voor de PS4 Pro. Je zal echter enkel via streamingdiensten kunnen genieten van de hoge resolutie. Sony heeft immers besloten om zijn console geen 4K Blu-rays te laten afspelen. Hopelijk brengt een firmware-update hier in de toekomst verandering in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business