Nieuws

Tesla Model 3 wordt ingehaald door Opel Ampera-e

Opel pakt uit met de nieuwe Ampera-e, een elektrische wagen met een bereik dat de Model 3 evenaart. Opels voertuig komt nog dit jaar op de markt.

Tesla’s elektrische wagen voor het grote publiek, de Model 3, laat op zich wachten. Opel aarzelt niet om daarvan te profiteren en introduceert de Ampera-e. Die elektrische wagen krijgt een theoretisch rijbereik van 400 kilometer mee. Enkel de Tesla Model S doet het op dit moment beter. De meeste andere wagens waaronder de Nissan Leaf en de BMW i3 raken niet of nauwelijks over de kaap van de 250 kilometer. Opel maakt zich sterk dat de Ampera-e zelfs bij regen en wind moeiteloos meer dan 300 kilometer tussen stopcontacten kan overbruggen.

Open kondigt de Ampera-e vandaag aan in een persbericht. Op het autosalon van Parijs eind deze maand wordt de wagen officieel aan het publiek voorgesteld. Een richtprijs kennen we momenteel nog niet, maar afgaande op de Amerikaanse versie van de wagen, de Chevrolet Bolt, verwachten we een instapprijs van ongeveer 35.000 euro. Dat ligt in de lijn met de prijs van de vorige Ampera, die we eerder al zelf testten. Daarmee is de wagen op prijs een rechtstreekse concurrent voor de toekomstige Model 3.

Volbloed elektrisch

[related_article id=”171239″]De Ampera-e lijkt weinig compromissen te maken voor het elektrische ontwerp. De wagen ziet er uit als een klassieke auto en biedt binnenin plaats voor vijf personen. Het interieur lijkt fel verbeterd tegenover dat van de Ampera, die er bijzonder verouderd uitzag.

Het ziet er naar uit dat de Model 3 van Elon Musk bij zijn lancering zal moeten opboksen tegen een erg volwassen elektrische auto van Opel, die bij zijn introductie wat bereik betreft geen echte concurrentie moet bekampen. De Ampera-e lijkt de eerste volledig elektrische auto die je als primaire wagen kan kopen voor een niet-astronomisch budget. De Model 3 zal natuurlijk kunnen profiteren van het imago van Tesla als bouwer van spannende auto’s. Opel stoeft met een acceleratie van de Ampera-e van 0 naar 50 km/u in 3,2 seconden. In die tijdspanne moet de Model 3 al bijna 100 km/u rijden. Of dat ook met het basismodel waar zal zijn, dan wel alleen met een duurdere versie, moet de toekomst uitwijzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business