Nieuws

iOS 10 na één dag al door 15 procent geadopteerd

Na amper een dag gebruikt al ruim 15 procent de nieuwste software voor zijn i-toestel, een record. Het cijfer staat in schril contrast met Android-metingen.

Geen enkele versie van iOS werd sneller geadopteerd door zijn gebruikers dan iOS 10, de nieuwste software van de hand van Apple. Daarmee doet het beter dan iOS 9 dat na een dag 12,42 procent performantie behaalde. iOS 10 stond na eenzelfde periode al op 14,87 procent, en momenteel nadert het zelfs al de 20 procent. Analysebedrijf Mixpanel berekende dat het exact elf dagen zal duren om de kaap van 50 procent te halen, een dag sneller dan iOS 9 dat deed.

[related_article id=”186034″]Cijfers die in schril contrast staan met de adoptiegraad van Android. Daar staat Marshmallow (6) na ruim een jaar nog steeds maar op 18,7 procent van alle toestellen. Android Lollipop (5) volgt op de tweede plaats met 21,9 procent, terwijl Kitkat het grootste deel van de koek blijft opeisen met 27,7 procent, drie jaar na de lancering ervan. Op Android Nougat (7) zal het voor de meesten wellicht nog lang wachten zijn.

Het bewijst hoe moeilijk fabrikanten van Android-toestellen het hebben om de nieuwste software en beveiligingsupdates tijdig naar hun toestellen te brengen. Enkel de Nexus-toestellen, die ontwikkeld worden in nauwe samenwerking met Google, krijgen regelmatig software-updates, waardoor grote lekken als Stagefright in de kiem worden gesmoord. Het gros van de markt blijft echter in het duister tasten.

Net zoals vorig jaar het geval was, liep de update van iOS 9 naar 10 opnieuw niet meteen van een leien dakje. Vele gebruikers lieten weten dat hun toestel een baksteen werd toen ze probeerden te updaten. Het toestel verbinden met iTunes kan dan hulp bieden. Apple liep ondertussen al weten dat het probleem binnen het uur was opgelost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business