Nieuws

iPhone 7 maakt vreemde geluiden

Verschillende eigenaars van een iPhone 7 rapporteren vreemde geluiden. Een slecht gedempte spoel lijkt aan de basis van het probleem te liggen.

De iPhone 7 Plus en zijn kleinere broer zijn vanaf vorige week beschikbaar. Met een prijskaartje van minstens 769 euro kan je de toestellen verre van goedkoop noemen. Apple-klanten verwachten dan ook dat ze een smartphone in huis halen die de perfectie benadert, maar deze keer lijkt Apple de bal mis te hebben geslagen. Verschillende eigenaars rapporteren immers een vreemd geluid.

Dit weekend werd het internet overspoeld door klachten over vreemde geluiden die uit de achterkant van nieuwe iPhones te lijken komen. Mensen spreken over een sissend geluid en Stephen Hackett van 512pixels nam de tijd om het fenomeen vast te leggen. De man kreeg van zijn Apple Store een vervangtoestel aangeboden, maar een verdere uitleg over de oorzaak van de geluiden bleef uit.

Velen denken dat een spoel in de iPhone het geluid creëert. Naar gelang de stroom die door een spoel loopt, wordt er een verschillend magnetisch veld opgewekt. Doordat de stroom lichtjes varieert, zal het magnetisch veld eveneens lichtjes variëren, waardoor trillingen kunnen ontstaan. Indien de frequentie van deze trillingen laag genoeg zijn, is dit hoorbaar voor het menselijke oor.

Doordat het onvermijdelijk is dat er kleine productieverschillen zijn tussen de iPhones heeft niet iedereen last van de vreemde geluiden. Indien je één van de ongelukkigen bent die een toestel in handen heeft gekregen dat problemen geeft, valt er bovendien erg weinig aan te doen. iPhones zijn hermetisch afgesloten en spoelgeluiden zijn erg moeilijk te verhelpen. Een trip naar de Apple Store voor een vervangtoestel zal dan ook aan de orde zijn.

https://twitter.com/ismh/status/777149981421699072

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business