Nieuws

Tesla lanceert woensdag nieuwe Autopilot

Een nieuwe update voor de elektrische wagens van Tesla moet de Autopilot een stuk veiliger maken.

Tesla onderneemt actie na de bewogen weken en maanden waarin Autopilot zwaar onder vuur kwam te liggen. Eind mei kwam een man in de Verenigde Staten om het leven nadat de camera van zijn Model S een oplegger verkeerd identificeerde als een overhangend verkeersbord. Zijn wagen reed vol in op de vrachtwagen, met de bekende gevolgen. De update die woensdag komt, moet zo’n ongelukken in de toekomst vermijden.

[related_article id=”185932″]Eén van die gevolgen was de beslissing van Tesla om te breken met de fabrikant van zijn camera’s. In de plaats begon het te werken aan een eigen vervanger. Daarnaast laat topman Elon Musk verstaan dat de Autopilot-update voortaan niet alleen zal vertrouwen op camerabeelden, of ze nu van hun eigen hardware afkomstig zijn of niet. De radar zal daarom opgewaardeerd worden van secundaire bron naar primaire melder van obstakels.

Door middel van geospecifieke informatie zullen de Tesla’s in de toekomst beter kunnen differentiëren tussen obstakels als wagens en voorwerpen zoals verkeersborden die geen echt obstakel vormen aangezien ze makkelijk ontweken kunnen worden. Op die manier moet ook voorkomen worden dat de wagen te bruusk zou remmen, wat ook weer voor gevaar kan zorgen.

Woensdag zou de verbeterde Autopilot dus moeten uitrollen, tenminste als er geen onverwachte problemen meer opduiken, waarschuwt Musk. Ten slotte wil hij nog meedelen dat de radar, met de vernieuwde software, nooit dezelfde fout zou hebben gemaakt die leidde tot een fataal ongeluk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business