Nieuws

GoPro lanceert nieuwe actiecamera’s

GoPro heeft twee nieuwe actiecamera’s aangekondigd. Beide zijn in staat 4k-beelden te maken en kunnen worden aangestuurd met je stem.

Tijdens de aankondiging van zijn opvouwbare drone, de GoPro Karma, heeft GoPro eveneens de actiecamera’s Hero 5 Black en Hero 5 Session aangekondigd. Beide camera’s zullen beschikbaar zijn vanaf 2 oktober en krijgen een prijskaartje van 399 en 299 dollar respectievelijk.

De actiecamera’s nemen 4K-beelden aan 30 frames per seconde en zijn waterresistent tot tien meter diepte. Voor deze laatste functionaliteit hoef je geen extra hoesje rond de camera’s te plaatsen: de toestellen zijn waterdicht. Verder kunnen beide camera’s aangestuurd worden met je stem en ondersteunen de toestellen zeven talen.

Zoals de prijs van de Hero 5 Black doet vermoeden, heeft deze actiecamera betere specificaties dan zijn goedkopere broer. De camera neemt 12-megapixelfoto’s, heeft een LCD-touchscreen van 2 inch en een ingebouwde gps. De Hero 5 Black kan bovendien RAW-foto’s en Wide Dynamic Range-video’s maken. De Hero 5 Session neemt daarentegen 10-megapixelfoto’s, heeft geen scherm, geen gps en kan geen RAW- en WDR-beelden maken.

Beide actiecamera’s werken in tandem met GoPro Plus. Deze nieuwe clouddienst van GoPro kost 4,99 dollar per maand. Wanneer je je camera aansluit aan je pc zal er automatisch een back-up van de beelden naar de cloud worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business