Nieuws

Meerderheid kiest bij omruiling voor nieuwe Note 7

Samsung zet vaart achter het omruilprogramma voor zijn Note 7. De helft van de toestellen zijn reeds gewisseld en de meerderheid kiest een omruiling in plaats van een nieuw model.

[related_article id=”186312″]Wie zijn Samsung Galaxy Note 7 omruilt, kan kiezen voor een ander toestel, bijvoorbeeld een Galaxy S7, of om een nieuwe Note 7 te kiezen. De omruiling kwam er nadat enkele tientallen gevallen van ontplofte batterijen bekend werden. Het probleem lag aan de batterijen die Samsung zelf ontwikkelde voor de westerse markt, toestellen voor de Chinese markt hebben de productiefout niet.

Ondertussen laat Samsung weten dat het vooral in de VS al de meeste toestellen heeft vervangen. Opvallend is dat maar liefst 90 procent van de klanten zijn vertrouwen behoudt in het toestel en een ander model weigert. In totaal moeten er maar liefst 2,5 miljoen toestellen vervangen worden.

De nieuwe toestellen worden vergezeld van een sticker op de doos die moet aangeven dat het gaat om een model met de nieuwe batterij van de fabrikant die ook de batterijen voor de iPhone voorziet. Daarnaast zorgt een software-update ervoor dat het batterij-icoontje van een veilig toestel groen kleurt.

In België landen de eerste Note 7-toestellen op 10 oktober voor zij die een pre-order hebben. Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer een algemene lancering plaatsvindt bij ons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business