Nieuws

Opnieuw batterijproblemen voor Samsung Galaxy Note 7

Na het groots opgezette omruilplan wegens ontploffende batterijen duiken er nieuwe problemen op met de Note 7.

Samsung moet de kelk tot op de bodem ledigen. Wat begon als een triomftocht door smartphoneland, lijkt stilaan veel meer op een kruistocht naar de binnenste cirkel van de hel. Na de ontploffende batterijen doen er zich namelijk nieuwe problemen voor met de Samsung Galaxy Note 7. Zo oververhitten sommige exemplaren, terwijl andere ontladen tijdens het opladen. Voorlopig is het niet duidelijk of de problemen zich beperken tot de toestellen in Zuid-Korea, of dat het probleem zich ook elders voordoet.

[related_article id=”186326″]Het gaat om toestellen die geruild werden, en in wezen in orde zouden moeten zijn. De problemen zijn dan ook een onaangename verrassing voor zowel de gedupeerden als voor Samsung, dat zich hiermee mogelijk een nieuw schandaal op de hals haalt. Temeer omdat het voor de omgeruilde toestellen zijn eigen batterijen aan de kant laat en in de plaats batterijen installeerde van de fabrikant die ook de accu’s voor iPhones voorziet.

Oververhitting

Een Zuid-Koreaan wist te melden dat hij zijn Note 7 een hele nacht liet opladen nadat hij volledig op was. Na die nacht bereikte de batterij nog steeds maar een 10 procent lading. Een andere gebruiker meldt dan weer dat hij zijn toestel van de lader haalde op 90 procent en binnen de kortste keren op 50 procent belandde.

Het Zuid-Koreaanse nieuwsmedium YTN deed daarop zelf een test en zag een toestel dat aan de lader werd gelegd op 75 procent om vervolgens op 40 minuten terug te zakken naar 49 procent. Alle gebruikers met problemen maken bovendien gewag van hoge temperaturen van de batterijen. Daarnaast toont de batterij-app van de toestellen zelf aan dat het opladen erg wisselvallig verloopt.

Samsung laat in een eerste reactie weten dat het de zaak onderzoekt. Het zegt er meteen bij dat de problemen niet de schuld zouden zijn van de batterijen. Elk geval zou bovendien los staan van de anderen, en het gevolg zijn van kleine productiefoutjes die elk toestel van elk merk kan overkomen. Het ruilde ondertussen de toestellen opnieuw om van gebruikers die dergelijke problemen melden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business